Aanvraag en advies

Iedereen kan om hulp vragen bij zijn of haar gemeente voor ondersteuning op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het WMO-loket of het sociale wijkteam van uw gemeente geeft u informatie over de WMO en helpt u bij de aanvraag van voorzieningen uit de WMO. U kunt bij uw gemeente ook vragen naar de gratis cliëntondersteuning. Op deze pagina geven wij u antwoord op vragen en een verwijzing naar de relevante pagina's waar u nadere informatie kunt vinden.


Casa Zorg is een WMO erkent bedrijf op het gebied van huishoudelijke hulp in de regio Gooi en Vechtstreek. Ook verlenen wij ondersteuning vanuit de WMO met betrekking tot Persoons Gebonden Budgetten (PGB) en Wet Langdurige Zorg (WLZ). Soms is het een hele zoektocht voor welke ondersteuning u in aanmerking komt en hoe. Als u ondanks alle informatie in deze website hier niet uit komt, mail ons dan op service@casazorg.nl, zodat wij u verder kunnen helpen.

Vragen bij aanvragen

  • 1. Aanvraag WMO huishoudelijke hulp

    Een aanvraag voor huishoudelijk hulp kan volgens het hiernaast getoonde schema plaatsvinden. Welke indicatie u krijgt wordt bepaald door een consulent op basis van een door de gemeente bepaalde procedure. Klik op deze link voor meer informatie

  • 2. Aanvraag Persoons Gebonden Budget (PGB)

    U kunt voor verschillende soorten ondersteuning een PGB aanvragen. Kijk op deze link voor meer informatie over PGB aanvragen. 

  • 3. Aanvraag PGB vanuit de jeugdwet

    Via deze link kunt u een PGB aanvraag formulier downloaden voor een overeenkomst van opdracht met Casa Zorg als zorginstelling bij de Sociale Verzekerings Bank (SVB)

  • 4. Aanvraag Wet Langdurige Zorg (WLZ)

    U kunt voor de ondersteuning voor de WLZ een aanvraag indienen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via www.ciz.nl. Kijk op deze link voor meer informatie over de WLZ.

  • 5. Welke wetten en financiering is er voor respijtzorg of mantelzorg?

    Er bestaan veel vormen, wetten en regels als het gaat om respijtzorg of mantelzorg. Welke regeling geldt voor u, heeft u een indicatie nodig, wat zijn de voorwaarden en zijn er kosten aan verbonden? In dit overzicht vindt u meer informatie!

  • 6. Hoe is jeugdzorg georganiseerd?

    De meeste kinderen en jongeren onder de 18 jaar die hulp, zorg of ondersteuning nodig hebben, krijgen te maken met de Jeugdwet. Kijk via deze link hoe de jeugdzorg is georganiseerd. Wij begeleiden u graag op welke wijze wij deze zorg aan u kunnen bieden.

  • 7. Welke overheids zorg en ondersteuning is er?

    De rijksoverheid geeft veel uitleg en toelichting over de verschillende vormen van ondersteuning vanuit de overheid. Via deze link kunt u kijken of er mogelijkheden zijn waar u voor in aanmerking komt. Wij ondersteunen u graag bij uw keuze.

Share by: